Sommige mensen vinden het heerlijk om in hun extra tijd te gaan vissen. Er zijn veel verschillende plaatsen waar u kunt vissen en er zijn ook verschillende manieren waarop u kunt vissen. U kunt kiezen uit verschillende soorten hengels en tal van andere apparaten die u kunnen helpen bij het vissen. Je hebt ook hengelmagneten waarmee je geweldige vissen kunt vangen.

Soorten hengelmagneten

Er is geen enkele hengelmagneet die het meest geschikt is om te gebruiken bij het vissen. In de loop der jaren zijn er steeds meer vismagneten op de markt gekomen. Een magneet die u tijdens het vissen gebruikt, kan variëren in trekkracht, grootte, N-krachten en een aantal verschillende andere punten. Als amateurvisser kan dit zeer complex worden gemaakt. Als je uit deze magneten kiest, heb je meerdere keuzes, dus het kan moeilijk kiezen zijn.

Gebruik maken van een neodymium of een ferriet

Als je gaat kijken welke hengelmagneet voor jou het meest geschikt is, is het belangrijk om eerst de verschillende soorten vismagneten met elkaar te vergelijken. De ferrietmagneten worden ook wel koelkastmagneten genoemd. In vergelijking met neodymiummagneten zijn deze magneten extreem zwak. Als u zich voorbereidt op het magneetvissen, is het om die reden niet belangrijk om ferrietmagneten te gebruiken. De resultaten zullen zeker tegenvallen als je stopt met vissen. Wanneer je voor het eerst een hengelmagneet gaat gebruiken, is het slim om de verschillende soorten magneten te verkennen. In een viswinkel kun je zien waar je gaat vissen en ook met welke hengels. Op basis hiervan geeft het team van de viswinkel u enkele ideeën over wat de allerbeste magneet is om te vissen.

Een potmagneet als vismagneet

De potmagneet wordt ook wel gezien als de tijdloze hengelmagneet. Deze magneet is rond en trekt ook alleen aan de onderkant van je paal. Aan de bovenzijde zit een oogschroef of oogmoer die ervoor zorgt dat je de magneet snel kunt bevestigen. Desalniettemin hebben de typen die een M8-gat gebruiken vaak nog een weging nodig. Zo kan de magneet tijdens het vissen een stuk makkelijker naar de bodem zinken, waardoor hij veel dieper in de modder gaat. Dit zal het resultaat van de magneet verbeteren.

Hoe is de blokmagneet om te vissen?

De blokmagneet is volledig samengesteld uit puur neodymium dat is beschermd in 2 stalen omhulsels. Deze magneet is afgeschermd waardoor je hem veel langer kunt gebruiken dan andere magneten. De vismagneet trekt bovendien aan elke kant aan, wat handig is bij het vissen. Door de verdediging zal de trekkracht echter afnemen.