De meningen zijn voortdurend zeer verdeeld en persoonlijke voorkeur speelt een grote rol in deze kwestie: PVC-vloeren versus laminaatvloeren. Uiteraard heeft elke verdieping zijn eigen voordelen en gebouwen. We zullen hoogstwaarschijnlijk alle voordelen en functies opsommen. Twijfel je nog tussen een PVC-vloer of laminaat, dan kun je onderstaand artikel de juiste keuze maken!

De prijs

Over het algemeen is laminaat iets goedkoper dan PVC-vloeren, alleen als je een laminaat van topkwaliteit neemt, zullen de tarieven zeker niet zoveel verschillen. In principe vallen beide vloeren in exact dezelfde snelheidsvariant. Dit zal om die reden niet zo zwaar meewegen in de beslissing voor welke vloer u wilt gaan. Uiteindelijk kies je meestal maar één keer een vloer wanneer je een gloednieuwe woning krijgt, dus het is soms helemaal niet relevant wat het tarief is. Het is onvermijdelijk dat je moet selecteren wat je het beste vindt en ook wat bij je past. Als je het je kunt veroorloven, kies dan waar je je prettig bij voelt en kijk niet te veel naar de kosten.

Onderhoud

Wat voor velen een grote rol speelt bij het maken van de beste keuze, is het onderhoud van de vloer. Sommige vloeren kunnen heel weinig kosten of moeten vaak worden schoongemaakt en ook dit is niet erg betrouwbaar als je bijvoorbeeld een jongere in huis hebt. Het voordeel van PVC- en ook laminaatvloeren is dat ze allebei erg onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn allebei heel gemakkelijk schoon te maken met een stofzuiger en een doekje. Het enige verschil is dat een laminaatvloer minder goed bestand is tegen vocht. Dit komt omdat laminaat gevoelig is. Als er veel te veel vocht in een laminaatvloer blijft zitten, gaat het uiteindelijk bubbelen. Dit is heel goed zichtbaar en dat is het laatste waar je naar verlangt. Dit is dan ook geen optimaal scenario voor het toilet. PVC-vloeren kunnen meestal in elke ruimte worden geplaatst.

Conclusie

De laatste gedachte die u hier zeker uit zult trekken, is een persoonlijke selectie. PVC-vloeren zijn in principe iets onderhoudsvriendelijker en bovendien heel eenvoudig te leggen. Zelfs als je fan bent van vloerverwarming in huis, zijn PVC-vloeren een uitstekende optie. Kiest u graag voor laminaat, dan is dat ook redelijk, aangezien deze vloer bovendien zijn eigen voordelen heeft. Bekijk dit eens beter en bekijk tal van winkels voor woningrenovatie. Hieronder zie je alle vloeren in het echt.