Laarzen: uit de winkel of in de verf?

06/11/2013 09:17

Heb je net leuke nieuwe zwarte laarzen gekocht, stap je vervolgens in een grote plas modder. Weg mooie nieuwe laarzen, weg egaal kleurtje. Wat nu? De handen uit de mouwen: verven is de oplossing!

cowboylaarzen-zwart-verven

Laarzen verven kan iedereen, alleen velen weten niet hoe. Zorg eerst dat je met een borsteltje alle vuil en stof van de schoenen afhaalt. Goed borstelen, ook in de plooien. Vervolgens breng je een dunne laag zwarte schoenverf al ‘sponsend’ aan op de schoen en je laat deze drogen. Het is niet erg als het resultaat vlekkerig is, dit wordt na elke laag een beetje minder. Als de eerste laag een paar uur laten gedroogd is, breng je de tweede laag aan, die je ook weer laat drogen. Je kunt zoveel lagen aanbrengen als je wilt. Je kunt nubuck en glad leer daarna ook nog oppoetsen met een schoenpoets in dezelfde kleur. Suède is lastiger te verven, maar hierbij kun je een kleurspray gebruiken, hierdoor gaat laatste eventuele streperigheid weg. Tip: trek wel handschoenen aan of steek je hand in een grote plastic zak, hiermee voorkom je dat je je vingers meekleurt!

Verven zorgt ervoor dat je laarzen veel langer meegaan en je dus minder vaak naar de winkel hoeft voor een nieuw paar. Dat is fijn in tijden van crisis. Al vinden wij het stiekem ook wel een beetje jammer, zeker als wij deze black beauties van Manfield zien….

Leave a reply

vereist

vereist

optional