Knutselen met foto’s

11/10/2012 11:01

Met de herfst en de winter voor de boeg begint het vast weer te kriebelen: het is tijd om te knutselen. Wat beter te doen met de lange, donkere avonden dan je eigen kerstkaarten te maken, surprises in elkaar te draaien voor Sinterklaas of aan de slag te gaan met een knutselproject waar je de hele winter zoet mee bent. Gebruik jij al foto’s als je creatief bezig bent? Je zult verbaasd staan over de mogelijkheden.

Foto’s als inspiratie

Het gebruiken van beeldmateriaal als inspiratie is iets wat kunstschilders al lang en breed doen. In plaats van te schilderen op locatie gebruik je een of meerdere foto’s als geheugensteuntje om die mooie plek op het doek vast te leggen. Je kunt foto’s ook prima benutten voor het opdoen van ideeën voor mooie patronen voor kaarten, kaarsen, patchwork enzovoort. Je hebt het meest aan mooie close-ups en details.

Breng je eigen creativiteit in beeld

‘Hoe heb je dat gedaan’, zal een vraag zijn die je regelmatig te horen krijgt als je resultaat van uren, soms weken of maanden knutselen, gereed is. Zou het niet leuk zijn om het hele creatieve proces vast te leggen van je eerste ruwe idee tot het eindproduct? Maak foto’s van iedere stap en zorg daarbij dat je ook regelmatig zelf – al knutselend – in beeld bent. Voor dat laatste kun je anderen vragen, maar als je een statief hebt kun je dat ook prima doen met de zelfontspanner op je camera. Maak eerder te veel dan te weinig foto’s, zodat je aan het eind een mooie selectie kunt maken. Je kunt een foto afdrukken in een fotoboek, er een webalbum van maken of een creatieve collage van maken. Zo heb je dubbel plezier van je eigen creativiteit.

Leave a reply

vereist

vereist

optional