Doe het zelf tutorials

30/10/2012 10:12

Op onze website www.doenet.nl proberen wij zo veel mogelijk doe- het- zelf nieuwsartikelen te posten. Doe- het- zelf  (DHZ) is een benaming voor een creatieve of constructieve activiteit die door een consument wordt gedaan.  De term werd voor het eerst gebruikt in de jaren zestig en zeventig en sinds de 20e eeuw wordt de term gebruik bij een breder publiek.
Doe- het- zelf is erg populair, dit heeft te maken met verschillende redenen.
1. De financiële crisis, er zijn genoeg gezinnen die het momenteel even niet op kunnen brengen om een echte vakman in te huren. Als gevolg worden de spullen vaak zelf aangeschaft en wordt het zelf gedaan.
2. Mensen worden handiger, door de uitwisseling van kennis en door sociale netwerken. Informatie is een stuk toegankelijker en vaak makkelijker te begrijpen.
3. De komst van internet, met name dit laatste is erg belangrijk. Met de komst van internet zijn er namelijk veel mensen die hun kwaliteiten en kennis op internet (gratis) verspreiden. De ontwikkeling van internet is ontzettend snel gegaan. Besteedden we in de eerste instantie onze tijd aan online chatten of online spelletjes spelen zoals mahjong of Mijnenveger. Tegenwoordig biedt internet veel meer dan dat.
Een goed voorbeeld is Youtube, dit mega platform is in 2005 ontwikkeld door 3 medewerkers van Paypal. Uiteindelijk is Youtube gekocht door Google voor maar liefst 1,65 biljoen Amerikaanse dollar. Uiteindelijk is de website uitgegroeid tot 490 gebruikers wereldwijd. En per maand zijn er ongeveer 92 biljoen ‘page views’. Zoals je ziet is dit platform dus uitgegroeid tot een van de meest bezochte websites van dit moment.

In de eerste instantie werden er voornamelijk alleen maar filmpjes geüpload. Ondertussen is dat veranderd, dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met diversen doeleinden. Een daarvan zijn tutorials, een tutorial is niet anders dan een doe- het- zelf filmpje gemaakt door een consument of professional.  Zo zijn er allerlei diverse categorieën. Hieronder zijn diverse categorieën terug te vinden:

Fashion: Maak je eigen t- shirt met Galaxy Print

Decoratie: Pimp je huissleutel

Huis: Maak je eigen lamp

 

Bron: Jeff Bullas

Leave a reply

vereist

vereist

optional