Afdrukmogelijkheden online

Vroeger kon je enkel posters kopen van bijvoorbeeld beroemde filmsterren of zangers, tegenwoordig laat je je eigen gepersonaliseerde ‘kunst’ afdrukken. Je mooiste foto’s en afbeeldingen kun je laten afdrukken op bijvoorbeeld canvas of je maakt een kaart van je lievelingsfoto. Je kunt ervoor kiezen om je afbeeldingen te bewerken of te vergoten, er zijn volop mogelijkheden om jouw favoriete foto’s optimaal weer te geven op een product van jouw keuze.

Afdrukmogelijkheden

Er is een tal van mogelijkheden als het gaat om het laten plaatsen van jouw foto’s op een specifiek product. Hieronder volgt een overzicht met producten waar je jouw foto’s in/op kunt laten verwerken:

  • Fotoboeken
  • Collages
  • Posters
  • Kalenders, agenda’s
  • Wenskaarten
  • Kunst aan de muur (plexiglas, aluminium, canvas etc.)
  • Fotocadeau’s (mokken, sleutelhangers, puzzels, tassen, kleding etc.)

Behalve het product dat je kunt kiezen, zijn er ook veel mogelijkheden wat betreft fotobewerking. Je kunt er voor kiezen om je foto’s in zwart-wit of sepia te laten afdrukken of misschien vind je het leuker om bepaalde achtergronden of afbeeldingen bij jouw foto’s te plaatsen. Heb jij een prachtige foto, maar geeft deze helaas ‘rode ogen’ weer? Dit is geen probleem, want meestal kan dit worden verholpen, zodat jouw foto perfect wordt en je optimaal tevreden kan zijn met het eindresultaat.

Waar kun je het beste je foto’s laten afdrukken?

Als je ernaar gaat zoeken op het internet, zal je snel zien dat er veel aanbieders zijn op het gebied van het online afdrukken van fotoproducten. Er zijn nogal wat verschillen op te merken bij de diverse aanbieders. Met name valt op dat er grote prijsverschillen zijn, dit kan onder andere te maken hebben met een bepaalde kwaliteit die wordt gegarandeerd, maar hou hierbij in acht dat de kwaliteit van het eindresultaat voornamelijk te maken heeft met de kwaliteit van de foto’s die jij zelf aanlevert. Een ander verschil is vaak de levertijd van het gepersonaliseerde product. Bij sommige aanbieders wordt het product binnen enkele dagen thuisbezorgd en andere aanbieders rekenen hiervoor minimaal twee weken. Let hier dus goed op, zeker als je jouw fotoproduct bijvoorbeeld cadeau wil doen voor een verjaar- of feestdag en deze dus tijdig moet worden geleverd. Daarnaast zijn er veel verschillen gesignaleerd in de mogelijkheden die worden aangeboden ten behoeve van fotobewerking. De ene website biedt een uitgebreid softwarepakket dat je kunt downloaden en waarmee je heel veel kunt bewerken, terwijl weer een andere aanbieder weinig opties biedt met betrekking tot fotobewerking. In Nederland zijn een aantal van dit soort sites te vinden maar ook bestellen in Duitsland bij Halloleinwand.de zou bijvoorbeeld een optie kunnen zijn. Let goed op de verzendkosten!